TRUDNA MIŁOŚĆ JEST... ZAWSZE NAJPIĘKNIEJSZA

Temat: Obnizone wbc
... MCH     31.5 pg MCHC     34.5 g/dL RDW    12.0 % PLT    230 K/uL MPV     9.2 fL Do lekarza moge isc dopiero za tydzien, a...
Źródło: topranking.pl/1850/17,obnizone,wbc.php



Temat: anemia-wyniki od hematologa
... mamy taki zeszyt do którego pani doktor wpisuje swoje komentarze i zalecenia i tam jest napisane tak: wskażniki czerwonokrwinkowe(MCV-57,MCH-18,MCHC-31,2) i poziom żelaza- 28 obniżone.Erytrocyty-6,0 i RDW-CV-29,9 podwyzszone.Hemoglobina- 10,7. Wiem,że nie powinnam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,570,107431701,107431701,anemia_wyniki_od_hematologa.html


Temat: morfologia 13-meseznej dziewczynk
morfologia 13-meseznej dziewczynk bardzo prosze o interpretacje wynikow morfologii dziecka.Dziewczynka 13 miesieczna o wadze 10,5 kg (waga urodzeniowa 3,400), niejadek, karmiona piersia. WBC obnizone 4.14 G/L n:6-17 RBC 4.14 T/L n:3.8-5.5 HGB 6.7 mmol/l n:6.7-7.9 HCT obnizone 34.7% n:35-43 MCV 83.8fL n:73-101 MCHC 19.3 mmol/l n:16-21 MCH 1.618 fmol n:1.4-1.9 PLT 259G/L n:150-450 PCT 0.23% n:0.162-0.5 RDW-CV 13% n:10-15 MPV 8.9fL n:6.5-13 PDW obnizone 9.35% n:10-18 RDW-SD 38.4fL n:37-54 P-LCR 15.5% n:13-43 OB po 1 h-9mm
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101659163,101659163,morfologia_13_meseznej_dziewczynk.html


Temat: prośba o interpretację-morfologia
prośba o interpretację-morfologia Wyniki morfologii mojego syna (za tydzień skończy 5 miesięcy): WBC 11,2 RBC 4,11 HGB 11,5 HCT 32,7 MCV 79,6 MCH 28,0 MCHC 34,3 PLT 472 granulocyty segmentowane 16% ... były obniżone krwinki czerwone (3,38), hemoglobina (10), hematokryt (29). Teraz to jest w normie, a żelazo spada. Syn od 2 miesięcy pije nutramigen (podejrzenie nietolerancji laktozy), wcześniej 7 tygodni pierś i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,103532175,103532175,prosba_o_interpretacje_morfologia.html


Temat: proszę o interpretację wyników
proszę o interpretację wyników Witam serdecznie pani Doktor bardzo proszę o interpretację wyników Leukocyty 5,4 (401-10,9) erytrocyty 4,03 (3,4-5,2) Hemoglobina 10,7 (10,6-14,8) Hematokryt 30,5 (28,0-41,0) MCV 75,7 MCHC 35,1 płytki krwi ... 3 limfocyty 75 (norma do 50) Proszę mi powiedzieć co mogą oznaczać obniżone neutrofile segment. oraz podwyższone limfocyty? Dodatkowo Synek miał jeszcze robione IgE wyszło 7,73 więc alergii nie ma. Badanie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,104417229,104417229,prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: prosze o interpretację wyników morfologii
- hemoglobina - 11,7 9norma 34-41_ - hematokryt - 33,2 (norma 34-41)- za NISKIE - MCV -76 (norma 80-96)za NISKIE - MCH - 26,8 (norma 27-34)za NISKIE - MCHC- 34,8 -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96238565,96238565,prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologii.html


Temat: Badanie krwi
Badanie krwi dziecko ma 2 lata bylam u lekarza i stwierdzil ze wyniki ma dobre ale nie pokoi mnie te obnizone MCV i MCH Co to moze oznaczac corce wychodza terazzeby czy to jest przyczyna? WBC 6,73 K/ul RBC 4,96 M/ul HGB 12,7 g/dl HCT 36,7 % MCV 74,0 fl MCH 25,6 pg MCHC 34,6 g/dl PLT 286 Z gory dziekuje za...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85163042,85163042,Badanie_krwi.html


Temat: Obnizone granulocyty, Hgb,Mcv,MCH,MCHC
rozmaz odpowiedni dla wieku do 4 r.ż przeważają limfocyty w rozmazie. zaznaczona niedokrwistość( obniżenie MCV, Hgb, MCH i Mchc) przy dużej liczbie erytrocytów i prawidłowym żelazie powinna skłonić do poszukiwania innych...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92370822,92370822,Obnizone_granulocyty_Hgb_Mcv_MCH_MCHC.html


Temat: Proszę o interpretację wynikow badań
kwasochłonne - 2 monocyty -5 limfocyty - 65 (%) Glukoza na czczo - 66.6 Skąd podwyższony poziom limfocytów i obniżony granulocytów. Bardzo prosze o odpowiedź.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76853882,76853882,Prosze_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: wyniki morfologi - zelazo juz ok ale
27,2 MCHC: 34 RDW: 14,3 płytki krwi: 208 MPV: 11,3 Neutrocyty: 2.02 limfocyty: 375 monocyty: 0,71 eozynocyty: 044 bazocyty: 0,03 % neurocytow: 291 % limfocytow: 54 % monocytow: 10,2 % eozynocytow:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80660083,80660083,wyniki_morfologi_zelazo_juz_ok_ale.html


Temat: sprzeczne opinie pediatrow- co pan doktor na to??
... 3.2- 4.3 HGB- 10.2 N: 9.5- 13.0 HCT- 29.1 N: 30.0- 37.0 ( wynik obnizony) MCV- 82 N: 70- 92 MCHC- 35 N: 32.2- 36.6 MCH- 28.5 N: 24.5- 29 RDW-...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83032350,83032350,sprzeczne_opinie_pediatrow_co_pan_doktor_na_to_.html


Temat: Przedłuzająca się anemia u 9 mies dziecka.
Hemoglobina 10,7 Hematokryt 33,3 % MCV 82,8 fl MCH 26,6 PG MCHC 32,1 G/DL Płytki 385 x10 LYM% 60,8 MXD% 7,0 NEUT% 32,2 RDW-SD 39,7 fl RDW-CV 12,2 % PDW 11,3...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83095805,83095805,Przedluzajaca_sie_anemia_u_9_mies_dziecka_.html


Temat: ??? Prosze o poradę- anemia ???
10,7 Hematokryt 33,3 % MCV 82,8 fl MCH 26,6 PG MCHC 32,1 G/DL Płytki 385 x10 LYM% 60,8 MXD% 7,0 NEUT% 32,2 RDW-SD 39,7 fl RDW-CV 12,2 % PDW 11,3 fl...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83127858,83127858,_Prosze_o_porade_anemia_.html


Temat: Proszę o interpetację wyników morfologii
obnizone PDV. Z czego może to wynikać?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83758204,83758204,Prosze_o_interpetacje_wynikow_morfologii.html


Temat: Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu
Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu Krew: HCT 37,6 RBC 4,42 HGB 13,8 WBC 7,4 MCV 85,1 MCHC 36,7 - PODWYżSZONE MCH 31,2 RDW-CV 13,1 PLT 275 MPV 10,5 PDW 13,4 P-LCR 30,1 LYM 3,8 -PODWYZSZONE %LYM 51,1 - PODWYZSZONE MXD 0,6 %MXD 7,8 NEUT 3,0 %NEUT 41,1 - OBNIZONE ASPAT 21,7 ALAT 19,7 MOCZ: ZółTY ODCZYN 6,0 C.WłAśCIWY 1020 GLIKEMIA...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,87761369,87761369,Pomozcie_mi_zanalizowac_wyniki_morfologii_i_moczu.html


Temat: Wyniki dziecka, proszę o interpretację!
... obnizona koncentracja, z drugiej strony wybuchowy, nie umie radziś sobie z emocjami, często ataki wściekłości. Piszcie. Mam następny powód do niepokoju.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,105648208,105648208,Wyniki_dziecka_prosze_o_interpretacje_.html


Temat: proszę o pomoc wyniki badań POMOCY!!!!!
proszę o pomoc wyniki badań POMOCY!!!!! Proszę o pomoc.Mam 36,2 MCHC a norma to od 32,6-35,6, podwyższone 41,8 RDW-SD a norma to 27,0-34,0,obniżoną kreatyninę 0,4 a norma to 0,50-1,20, ALT 43 a norma poniżej 40,oraz obniżonę FT4 TYROKSYNĘ WOLNĄ 11,94 a norma to 12-22 PROSZĘ O POMOC CO TO OZNACZA.JESTEM W CIĄŻY 20TYDZIEŃ.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1144,98369675,98369675,prosze_o_pomoc_wyniki_badan_POMOCY_.html


Temat: krwotoczne miesiączki,pow.węzły w pachwinie
... jestem po 3 zabiegach na pierś-fibroadenoma.Miałam leki na krzepnięcie,nie bardzo mi pomogły.Morfologia w miarę,tylko podw.erytrocyty,obniżone MCHC,hem.dobra,cukier 112,podw.potas,martwię się tymi węzłami,ponoć mają powiązanie ze sprawami ginekologicznymi.Jestem po 2 cesarkach.Nikt nie widzi powodu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1121,92980686,92980686,krwotoczne_miesiaczki_pow_wezly_w_pachwinie.html


Temat: wysokie PLT
Najczęstszą przyczyną wzrostu poziomu plytek krwi są przewlekle stany zapalne, zakażenia, nowotwory, ale także niedokrwistość z niedoboru żelaza. Jeśli wskaźniki czerwonokrwinkowe masz obniżone ( MCH, MCV, MCHC), niską zawartość krwinek czerwonych...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,61972519,61972519,wysokie_PLT.html


Temat: obniżone granulocyty - dlaczego?
obniżone granulocyty - dlaczego? Odebrałam wyniki morfologii. Nie wiem dlaczego moje granulocyty są tak niskie. Jaki może być tego powód? Czy ktoś może mi zinterpretować poniższe wyniki, będę bardzo wdzięczna. RBC 4,04 mln/ul HGB 11,7 g/dl HCT 34,3 % MCV 85 fl MCH 29 pg MCHC 34,1 g/dl PLT 277 WBC 5,2 tys/ul NEU 34 % LYM 63 % inne 3 %...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,4741472,4741472,obnizone_granulocyty_dlaczego_.html


Temat: Co to jest MCHC (obniżone) i in.
Co to jest MCHC (obniżone) i in. Witam, mam pytanie z rzędu - co oznaczają takie wyniki: 1.OB 14/37 (czy przewlekłe zapalenia zatok i zażywanie 2 dzien szczepionki Bronchovaxom mogądać taki...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,12131884,12131884,Co_to_jest_MCHC_obnizone_i_in_.html


Temat: Tyreotropina TSH i MCHC - słabe wyniki;-(
Obnizone TSH świadczy częściej o nadczynności tarczycy, nie o niedoczynnosci! Niskie TSH, wysokie t3 i t4- nadczynnosć; niskie TSH i niskie t3 i t4= niedoczynność przysadki mózgowej (i przy okazji tarczycy). Sama właśnie zdiagnozowałam sobie nadczynność (b. niskie TSH- mam 0.004 przy normie 0.4, podwyższone T3 i T4). Czeka mnie leczenie, niestety. Ale z dwojga złego lepiej nadczynność niż niedoczynność. MCHC się nie przejmuj, to taki drugorzędny znacznik i tylko trochę odbiega od normy. Ważne jest HBG, erytrocyty, MCV, Ht. Mona- TSH moze być w niewielkim stopniu obniżone we wczesnej ciąży właśnie. JEśli...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,69614490,69614490,Tyreotropina_TSH_i_MCHC_slabe_wyniki_.html


Temat: Glukoza podwyższona :(
... / ten troche obnizony / PLT 171. Co o nich sadzicie? W wydruku mam troche na plusie MCH i MCHC - ale mysle tez ze to moze byc po wypiciu tej...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,41364938,41364938,Glukoza_podwyzszona_.html


Temat: Interperetacja morfologii, co oznaczają GRAN ?
Interperetacja morfologii, co oznaczają GRAN ? Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś sie zna na tym, co oznaczają obniżone Granulocyty w morfologii? MOje dziecko ma 16 miesięcy i w wyniki takie WBC 12,4 LYM 10.4 RO 83,8% MID 0,7 6% GRAN 1,3 R3 10,2% NORMA PODANA 1,5-8,5 30,0-50,0% RBC 5,16 HGB 14,1 MCT 43,9 MCV 85 MCH 27,3 MCHC 32,1 RDW 14,9...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,59135540,59135540,Interperetacja_morfologii_co_oznaczaja_GRAN_.html


Temat: co oznaczaja w badaniach krwi takie skroty:
... w stronę limfocytów, czy laboratorium podało normy dla 3latka (u mnie zawsze interpretowała lekarka, bo rzeczywiście było zawsze więcej), MCV i MCHC obnizone wartosci to przy niedokrwistosci ( u nas zawsze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,52213946,52213946,co_oznaczaja_w_badaniach_krwi_takie_skroty_.html


Temat: Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu
ok znalazłam normy na necie: MCHC podwyższone o 0,7 LYM podw. o 0,3 %LYM podw. o 6,1 % Neut obniżony o 3,9
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,87761369,87761369,Pomozcie_mi_zanalizowac_wyniki_morfologii_i_moczu.html


Temat: Wyniki Junkersa i Junkersiątka :-)
... nie ma apetytu, często boli go brzuch, ma mrówki w nogach, drętwieją mu; przezroczysty, bardzo obnizona koncentracja, z drugiej strony wybuchowy, nie umie radziś sobie z emocjami, często ataki wściekłości. Piszcie....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,105636612,105636612,Wyniki_Junkersa_i_Junkersiatka_.html


Temat: hemoglobina poniżej 10,00
dobrze? RBC obniżone, hematokryt także, wskażniki czerwonokrwinkowe też, MCHC niby w normie ale też zbliża się do dolnej granizy
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,38675186,38675186,hemoglobina_ponizej_10_00.html


Temat: wyniki badań - rozmaz krwi
... tylko że manualny - gdzie wyniki wyglądają z kolei tak: granulocyty segmentowane - 47 (4-74) granulocyty kwasochłonne - 3 (0-7) limfocyty - 47 (19-48) monocyty - 3 (4-8) czyli obniżenie nie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,101850303,101850303,wyniki_badan_rozmaz_krwi.html


Temat: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA
Jeżeli wyniki są podane przez autoanalizator, to powinnaś mieć jeszcze oznaczone MCHM, MCH i MCV. Przy takich wynikach, jak podałas powinnaś mieć znacznie obniżone MCHC i MCH.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,11224095,11224095,INTERPRETACJA_WYNIKOW_MORFOLOGIA.html


Temat: DZIWNA CHOROBA=
... , AMYLAZA 77 , ponadto nieznacznie obnizone FSH i LH ,ESTRADIOL W NORMIE , EKG, USG JAMY BRZUSZNEJ, ECHO SERCA, RTG KLATKI, GASTROSKOPIA, SPIROPMETRIA, POSIEW NESIENIAI MOCZU WSZYSTK TO OK,od 6...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,27344590,27344590,DZIWNA_CHOROBA_.html


Temat: Nadczynność tarczycy
... objętościowo skąpe, kremowo różowe materiały. Okoliczne węzły chłonne nie są powiększone. USG:nierównomiernie obniżona echogeniczność tarczycy (na tle autoagresji). Mikroskopowo: Liczne prawidłowe komórki pęcherzykowe tarczycy, nieznaczny nadmiar limfocytów i pojedyńcze komórki oksyfilne....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,89398691,89398691,Nadczynnosc_tarczycy.html


Temat: MOJE HASHIMOTO
... 12,0 16,0 N Hematokryt 39 % 37 47 N MCV 92 fl 80 99 N MCH 31 pg 27 35 N MCHC 33,5 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 181 tys/µl...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,105350029,105350029,MOJE_HASHIMOTO.html


Temat: Czy ktoś ma autoimmun. zanikowe zapalenie żołądka
... dawnych lat pokazywały + MCHC, MCV.Dlaczego tak jest nie wiem. Ponoć objawy neurologiczne występują jako pierwsze i być może póżniej rozwineła by się choroba z pełnym obrazem.Czytałam na angielskich stronach, ale...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,94500961,94500961,Czy_ktos_ma_autoimmun_zanikowe_zapalenie_zoladka.html